Mėnesio archyvas: 2019 m. gruodžio mėn.

Renkamės baldus: ką reikia žinoti?

Interjero jaukumas tiesiogiai yra susijęs su žmonių, gyvenančių toje erdvėje, emocine būkle, todėl labai svarbu pasirinkti tinkamai interjere vyraujančias spalvas ir baldus. Vieniems patinka klasikiniai baldai, kitiems – italiski baldai, o dar kitiems visai nesvarbu, kokio stiliaus tie baldai. Taigi, kas svarbu renkantis baldus?

Svarbiausia suprasti, kad kiekvienas žmogus yra individualus, o jo kuriamas interjeras taip pat turi būti pritaikytas prie jo pomėgių, gyvenimo būdo ir mėgstamų spalvų bei daiktų. Dėl to gamintojai siūlo platų pasirinkimą įvairių spalvų, medžiagų, formų, stilių ir t.t., kad visi pirkėjai turtų iš rinktis.

Baldai iš ItalijosPradėkime nuo interjero stiliaus ir spalvų. Dabar vis mažiau žmonių įsirengia namus pagal jiems patinkantį stilių, nes dauguma iš jų yra individualūs, o tokiems žmonėms visada norisi kažko išskirtinio. Tokiu atveju reikia rinktis paprastus baldų ir spalvų derinius arba galima rinktis itin išskirtinius derinius. Dauguma tiesiog nori ne kažkokio vieno stiliaus, kurį kopijuoti buvo priimta daugybe amžių, bet tiesiog jaukių namų arba šiuolaikiško interjero, kuriame gausu šiuolaikiškų daiktų. Reikia atsiminti, kad namuose gyvensite jūs patys ir jums jūsų namai turi būti gražūs. Tas pats galioja ir renkantis spalvas. Galbūt jums kažkas sakys, kad baltos spalvos baldai ir sienos yra tai, ko reikia, tačiau jūs negalite pakęsti baltos spalvos. Jums patinka pilka? O gal juoda? Tuomet jau žinote, kokios spalvos baldai turėtų atsidurti jūsų namuose. Kalbant apie sienų spalvas, tai reikia laikytis paprastos taisyklės, kad kuo mažesnė patalpa, tuo reikia rinktis šviesesnes sienas ir grindis. Žinoma, jos nebūtinai turi būti akinamai baltos, juk šviesių spalvų yra kur kas daugiau, nei tik gryna balta. Pavyzdžiui, puikiai atrodys juodos spalvos italiski baldai ir šviesiai gelsvos sienos.

Skaityti toliau