Mėnesio archyvas: 2014 m. balandžio mėn.

Keltai – patogus keliavimo būdas

Kelionės daugeliui asocijuojasi su atostogomis, kurių taip ilgai laukiame. Nusprendę į kurią šalį vykti renkamės keliavimo būdą. Šiuo metu populiarūs ne tik lėktuvai, autobusai, automobiliai, bet ir keltai. Pastarasis būdas patiks tiems, kurie nori į kelionę pasiimti nuosavą automobilį.

keltaiJeigu negalite ar nenorite leistis į svečios šalies miestus ir miestelius be savo ištikimosios transporto priemonės, tai keltas yra vienintelė išeitis kaip greitai ir patogiai keliauti. Tai apsimoka ir finansiškai, nes Jums nereikia rūpintis nuoma ar viešuoju transportu. Su savo automobiliu galite patogiai susiplanuoti maršrutą ir leistis į įspūdžių kupiną kelionę.

Labiausiai populiarios kelionės keltais į Vokietiją ar Švediją. Beveik kasdien galima rasti bilietų į šias šalis. Greita, saugu ir patogu. Tai priežastys dėl kurių keleiviai renkasi šią vandens transporto rūšį. Ypatingai prieš didžiąsias metų šventes būtina bilietais pasirūpinti iš anksto. Išsirinkę reikiamą datą pirkite bilietus ir tuomet planuokite savo kelionės maršrutą. Geriausios kainos – internetu. Taip pat toks būdas labai patogus, nes nereikia niekur vykti. Pasižymėkite visus įdomius lankytinus objektus, kuriuos norite pamatyti. Taip pat galite iš anksto rasti nakvynės vietas, kad netektų nerimauti ar turėsite kur pernakvoti.

Keltai labai patogus būdas keliauti. Jums net neteks nerimauti dėl bagažo svorio, kaip lipant į lėktuvą. Čia svoris nėra ribojamas. Tai ypač aktualu tiems, kurie, pavyzdžiui, vyksta į Vokietiją apsipirkti. Galite į keltą nešti tiek daiktų, kiek panešate. Tai didžiausias privalumas negalintiems išvykti be daugybės reikalingų ir nereikalingų daiktų ar mėgstantiems apsipirkti.

Žmonės keltais keliauja ne tik dėl to, kad galėtų apsipirkti ar darbo reikalais. Daugelis šį būdą pasirenka pažintinėms ar poilsinėms kelionėms. Kiek daug gražių miestų yra Vokietijoje ar Švedijoje? Architektūros ir istorijos paminklai, didingos pilys ir gražiausi gamtos parkai. O kur dar pramogos ir linksmybės naktiniuose klubuose, baruose ar pramogų parkuose? Visa tai galima atrasti ir tuo pačiu pažinti svečios šalies kultūrą ir papročius. Tokios kelionės ilgai išlieka atmintyje ir norisi dar kartą leistis į panašią kelionę.

Keliavimas keltu labai patogus būdas. Kelionė yra pigi ir komfortiška. Jūs galite pasiimti, kiek norite daiktų ir netgi savo automobilį. Tai iš tiesų puikus pasirinkimas. Be to, įspūdžiai plaukiant gerokai viršija lūkesčius, nei skrendant lėktuvu. Ypatingai, jei tai daroma itin retai ar pirmą kartą.

Kadastriniai matavimai

Šiuo metu kadastriniai matavimai yra viena iš populiariausių paslaugų, kurios siūlomos statybų sektoriuje. Tuomet, kai mums reikia parduoti ar pirkti sklypą reikia samdyti matininkus. Tokių paslaugų reikia ir tuomet, kai norime nuomoti ar padalinti žemės sklypus. Tam, kad šios paslaugos būtų atliktos kokybiškai reikia pasirinkti profesionalius matininkus.

kadastriniai matavimaiAr patikėtumėte sudėtingus skaičiavimus žmogui, kuris neturi patirties šioje srityje? Tikriausiai, kad ne. Štai todėl Jums būtina samdyti tuos, kurie išmano savo darbo specifiką. Tam, kad kadastrinius matavimus atliktų tiksliai ir teisingai, matininkas turi tai puikiai išmanyti. Todėl labai svarbu kreiptis į patikimą įmonę, kuri dirba ne pirmus metus. Svarbu atminti, kad specialistas turi turėti ne tik patirties, bet ir Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos išduodamą pažymėjimą. Taip pat svarbu ir tinkamas išsilavinimas. Taigi viskas susideda iš daugelio sričių, tačiau pasirinkus teisingai neteks nusivilti darbų kokybe.

Ieškant kas atliks kadastrinius matavimus iškyla ir daugiau klausimų, nei, kad patikimų specialistų pasirinkimas. Verta paminėti, kad jei šias paslaugas norite užsakyti šiltuoju metų laiku, tai geriau darykite tai kuo anksčiau. Juk tuomet, kai oras palankus statyboms suaktyvėja ir matavimai. Jeigu vis dėl to prireikė šių paslaugų vasarą, tuomet teks nusiteikti tam, kad tai užtruks. Taip pat galima tartis už didesnį mokestį, kad kadastrinius matavimus atliktų skubos tvarka, tačiau tai kainuos papildomai.

Kaip vyksta kadastriniai matavimai? Išsirinkus matininką prasideda darbas. Jis matuoja žemės sklypą. Kiek trunka šis darbas atsakyti galima tik įvertinus sklypo sudėtingumą ir dydį. Kuo jis didesnis ir sudėtingesni matavimai turi būti atlikti, tuo matininkas užtruks ilgiau. Taigi darbo atlikimas gali trukti nuo kelių dienų iki kelių mėnesių. Kuomet matavimai baigti reikia laukti, kol Nacionalinė žemės tarnyba patikrins visus duomenis, kuriuos pateikia matininkas. Šis etapas gali trukti iki mėnesio. Štai po šių atliktų darbų pereinama prie paskutiniojo etapo – Registrų centro. Jame tikrinami duomenys. Tai užtrunka iki 10 dienų. Vėlgi, jei Jums reikia, kad tai būtų atliekama greičiau, galite sumokėti papildomai nustatytą mokestį ir darbai vyks greičiau.

Kartais girdime pasakojimų, kad kadastriniai matavimai labai ilgai trunka. Darbų atlikimo trukmė priklauso nuo sklypo dydžio, metų laiko ir užimtumo bei, kiek trunka įvairūs tikrinimo etapai. Bet kuriuo atveju laukimas atsiperka. Svarbiausia, kad matavimai būtų atlikti tiksliai ir teisingai.